top of page
Zoeken
  • Driving Blue

Grand Tour d'Harry

Dag lieve mensen!


Voordat ons grote avontuur van start kon gaan moesten we de bus natuurlijk voorzien van een aantal upgrades en persoonlijke touches. In deze blog zal ik jullie meenemen door de voorbereidingen die nodig waren om de bus reisklaar te maken. Ook zal ik jullie een grote tour geven door onze nieuwe Pardywagen!



Om te beginnen hebben wij onze bus Harry genoemd. Ondanks dat veel mensen hun auto vrouwennamen geven, vinden wij de onze toch meer een lekkere vent! Toen we er het eerste ritje mee gemaakt hadden en hem goed hadden geïnspecteerd, bleek dat hij goed was achtergelaten door de vorige eigenaren. Toch besloten we Harry nog te voorzien van een grote servicebeurt en hem helemaal technisch te laten checken. Nu heeft hij vier gloednieuwe all-season banden, een nieuwe fuseekogel, verse filters en vloeistoffen, een nieuw dimlicht en is hij opnieuw uitgelijnd. Ook besloten wij, met oog op de winter die we tegemoet rijden, Harry te voorzien van een heuse dieselkachel. Zo zullen wij het altijd behaaglijk warm hebben zonder dat we onszelf moeten inwikkelen in honderden truien en fleecedekens.


Dit alles hebben wij uitbesteed zodat we met een gerust hart de nodige kilometers kunnen gaan maken. Echter hebben wij Harry natuurlijk ook zélf verwend en hebben wij al onze creativiteit en liefde op hem los gelaten. Ik zal van voor tot achter de bus voor jullie beschrijven zodat jullie vanaf nu ook een beetje het gevoel hebben met ons op reis te zijn.

Onder de motorkap bevindt zich een heuse 2.5 TDI motor met niks minder dan 5(!!) cilinders. Een oerdegelijke onverwoestbare machine die volgens de kenners bij de in ons geval 260.000 gelopen kilometers net is ingereden. In de cockpit bevinden zich twee heerlijke luxe stoelen voorzien van klapbare armleuningen en twee kussentjes. Deze wolkjes voor de rug heeft Chantal samen met haar moeder gemaakt van een stukje van het trekschuim-matras wat nog over was. Verder is de bus voorzien van zowel airco als cruise-control en zit er een radiootje in met bluetooth, aux ingang en usb aansluiting. Door middel van het aanwezige bear-lock systeem kunnen we de schakelpook op slot zetten. Tot slot pronkt op het dashboard fier onze mascotte;

een ‘Luck Bobblehead’ poppetje uit mijn lievelingscomputerspel Fallout. Ik hoop dat deze ons net zoveel geluk brengt als mijn personages in de nucleaire apocalyps.


In de livingroom beginnen we voorin. De Porta Potti voor al uw poepgemak staat klaar voor gebruik met hierboven, hangend aan de bijrijdersstoel, een aantal handige opbergvakjes. Op de grond ligt een gezellig bruin vloerkleedje waarop je geen koude voeten zult krijgen als je aan ons geweldige 3-pits gasfornuis een lekker maaltje aan het bereiden bent! Dit fornuis zit, samen met de koelkast, aangesloten op een gasfles (jaja, ook de koelkast werkt op gas zodat we lekker lang zonder stroom kunnen!). Deze gasfles bevindt zich in het compartiment naast het keukentje waar we ook het gaspitje voor buiten en onze luxe campingstoelen hebben opgeborgen. Verder zit er in het keukentje ook nog een gootsteen met een kraantje waaruit water uit de schoonwatertank wordt gepompt. Onder het keukenblok zit een laatje voor het bestek en een kastje voor de pannen, borden en ander onmisbaar keukengerei. In de ruimte tussen de keuken en de bestuurdersstoel paste precies onze gloednieuwe inklapbare campingtafel en, niet geheel onbelangrijk, de krik en gevarendriehoek.


Tegenover het keukentje bevind zich de schuifdeur van de bus. Voor de opening hebben we een schattig kleurrijk gordijn opgehangen en op de deur hebben we een kaart van Europa gemonteerd. Hierop zijn we van plan de plaatsten waar we geweest zijn te markeren zodat we aan het eind van onze reis de gehele route te zien krijgen. Zowel in de schuifdeur als aan de andere kant zitten twee grote geblindeerde ramen. Ook zit er één klein uitschuifbaar raampje in met een hor. Deze zorgt, samen met het uitklapbare dakraampje, voor het doorluchten wanneer we aan het koken zijn of als iemand net de Porta Potti gebruikt heeft. Het dak is voorzien van een boel grote en kleine opbergvakken waar we onze proviand, kleding en andere essentiële benodigdheden hebben opgeslagen. Tot slot hebben we een snoer onwijs schattige lichtballen, wat foto’s, een paar magneten van onze vorige vakanties, een heel lief schilderij van mijn opa en wat andere persoonlijke dingetjes aan de wanden van de bus geplakt.

Achterin de living bevindt zich de karakteristieke tweepersoons loveseat met hieronder wederom een groot opbergvak. Hierin zit zich de kachel, een kist met schoenen en twee kratten waar we etenswaren in kunnen bewaren. De luxueuze sofa is tegelijkertijd ook ons royale twee persoons bed. Met één soepele handeling is deze uitgeklapt en komt ie tot het keukenblok. De twee matrassen en topper van zijdezacht trekschuim rollen gemakkelijk uit om zo een bed te vormen waar zelfs de prinses op de erwt nog een winterslaap zou kunnen houden. Verder hebben we een fijn leeslampje en kan ook het geblindeerde achterraam bedekt worden met een gordijn.


Wanneer je de bus van achter bekijkt valt meteen één ding op; een gloednieuw fietsenrek met twee wonderschone matchende gazelle fietsen erop.Deze hebben we bij fietsenmaker Cor uit Giessenburg op de kop getikt en wanneer we hierop samen een ritje maken zijn we direct het perfecte ANWB koppel in spé. Eenmaal geopend zit in de achterbak een grote uitschuifbare la met hierin de tent en luifel die we aan de bus vast kunnen maken, de isolatieschermen voor de voorramen, de 220v kabel en een gereedschapskist waar zelfs iemand met twee linkerhanden zoals ik alles mee kan repareren (bedankt voor de nieuwe inbus -en dopsleutelsetjes Pa!) . Naast de la zit een vakje met twee oprijblokken om de bus waterpas te zetten en hier weer naast zit de schoonwatertank. Bovenin zit nog een vakje waar we een hangmat in hebben gepropt en last but not least; onze geweldige campingdouche!



Tot slot hebben we ook wat extra veiligheidsmaatregelen in de bus aangebracht. Zo heb ik samen met schoonvader Fred alle deuren voorzien van extra sloten

aan de binnenkant, zodat kwaadwillige schavuiten bij het openbreken van de portieren een extra barrière te doorbreken hebben. We hebben zelfs pepperspray en een hakbijl in de bus liggen, al is dit laatste vooral bedoeld om hout te hakken of om Chantal te lijf te gaan als ze me weer eens inmaakt met Skip-bo.




Zoals jullie lezen is Harry klaar voor vertrek en is ook onze persoonlijke touch een beetje verwerkt in het interieur. Wij vonden het ontzettend leuk om onze nieuwe vriend klaar te stomen voor de grote reis. Echter merken we ook dat we na al het werk van ons oude huis leeghalen, de laatste dagen bij onze baan en het voorbereiden op ons avontuur meer dan klaar zijn om eindelijk de grote sprong in het diepe te nemen!


Ik hoop dat jullie nu een beter beeld hebben van hoe Harry eruit ziet en dat jullie nóg meer zin hebben om met ons nieuwe en bijzondere ontdekkingen te doen! Voor een uitgebreid videoverslag klik hier:

(kan alleen via Instagram)

Toedeledokie!


Niek, Chantal en Harry

224 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page