top of page
Zoeken
  • Driving Blue

Daar gaan we dan....

Zoals jullie in de vorige blog hebben kunnen lezen zijn wij maar ook bus Harry klaar voor vertrek. Na een paar nachtjes bij onze ouders te hebben gelogeerd vertrekken we op 21 september rond de klok van 11 uur vanuit Leidschendam.


Om 14.00 komen we aan in Gent, onze eerste stop. We parkeren onze bus voor het huis van onze vrienden Bram en Joena en na elkaar begroet te hebben verruilen we de bus voor de fiets om zo het stadcentrum van Gent te ontdekken. Gent verbaasd ons met haar prachtige gebouwen en leuke sfeer ondanks alle mondkapjes. Bij terugkomst steekt Bram de BBQ aan en zo hebben we met elkaar een gezellige eerste avond.

De eerste nacht is een feit en ons busbed! We zijn klaar om door te rijden. Voor vertrek komen Bram en Niek erachter dat de achterband van Niek zijn fiets toch wat ‘kaal’ is. En alsof het zo had moeten zijn heeft Bram een nieuwe achterband in de tuin liggen. Niek verwisseld met een beetje hulp van Bram zijn achterband en zo gaan we met een nieuw achterband op pad.


Vanuit Gent rijden we richting het noorden van Frankrijk. Onderweg doen een we een boodschapje en zorgen we er voor dat Harry voldoende brandstof heeft. Via de app Park4Night vinden we een slaapplek in Sangatte. Het strand is op nog geen 5 minuten lopen en daarom besluiten we direct even te gaan kijken. We zien de veerboten welke vanuit Calais uitvaren maar indrukwekkender nog zijn de kliffen welke het strand rijk is. We besluiten de dag erna het strand verder af te wandelen. En zo gezegd, zo gedaan. Tenminste.. de kliffen welke we de vorige dag nog zo prachtig vonden, zorgen nu voor een blokkade en samen met het opkomende water maakt dat onze wandeltocht best een beetje spannend.. Zonder natten sokken vinden we een opgang en zo wandelen we terug op de kliffen in plaats van eronder.


Na nog een nacht te hebben doorgebracht in Sangatte besluiten we onze reis te vervolgen. Onze volgende bestemming is Le Hourdel, in de baai van de Somme. We komen hier aan het einde van de middag aan. Na een strandwandeling en een lekker maaltje duiken we vroeg onder de wol. De volgende dag worden we wakker door de hoeveelheid wind en regen. Wanneer het even stopt met regenen trekken we onze dikke truien aan en lopen we richting het centrum en tevens het haventje van Le Hourdel, via het strand gaan we terug. Waar het de voorgaande dag nog vloed was heeft ze zee zich nu kilometers teruggetrokken. Gaaf om te zien! De wind en regen maken het helaas iets minder aangenaam. Er is een kopje thee nodig om weer even warm te worden. We twijfelen om het warme weer achterna te gaan maar de baai van de Somme heeft iets bijzonders. We doen nog een extra jasje aan en gaan opnieuw aan de wandel. Ik denk dat ik nu snap wat men bedoelt met ‘uitwaaien’, maar we worden beloond met prachtig natuur.


Het weerbericht laat weten dat er de komende week veel regel zal vallen in Le Hourdel, samen met de krachtige wind is dit voor ons reden genoeg om Harry weer op te starten. We rijden over landwegen door het boerenland van Frankrijk en de donkeren wolken maken plaats voor wat zonnestralen. En we stellen elkaar de vraag, Waar zullen we nú weer uitkomen??


Liefs Chantal

173 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page